Fox Legacy

Kapitel 2.3

Publicerad 2012-04-13 09:58:27 i Generation 2,

Förra kapitlet avslutades med ett bröllop mellan Amelia och Gregorio, och nu ska de iväg på smekmånad! Deras val av resmål var förstås redan bestämt av Gregorio och Amelia kände att hon inte hade mycket att säga till om saken...

Det blev Egypten som var målet för smekmånaden! Inte alls lätt att gissa, eller hur?! Men Gregorio hade varit "snäll" nog att ställa fram förslag på städer de kunde resa till och lät Amelia ta det slutgiltiga beslutet. Al Simhara, de packade sina resväskor och åkte iväg! Första platsen att besöka var marknaden, där de fick uppleva invånarnas kulturer. Gregorio var i fullkomlig extas...



Gregorio var fast besluten att de skulle ut på riktiga äventyr vilket Amelia var med på, hon tyckte det skulle vara spännande att kanske hitta uråldriga reliker men inte i närheten lika spännande som Gregorio tyckte det var! Innan de gav sig iväg gällde det att fylla magarna ordentligt med god mat!



Först ut att besökas var gravkammaren inte alls långt från baslägret. Gregorio började genast sträva efter sina drömmar.



När utgrävningarna var relativt klara gick han innanför sarkofagen med Amelia... och där inne hände ju ett och annat!



Även på nätterna i baslägret var vilda och högljudda och de väckte en del uppståndelse, särskilt bland de som också bodde där! Men de flesta förstod att de var nygifta och hade lite mer förståelse för dem...



Äventyren fortsatte om dagarna och när de närmade sig slutet av sin semester bestämde de sig för att besöka den stora sphinxen. Det blev ett gyllene tillfälle för Amelia att plocka fram kameran och ta mängder av bilder! Egentligen hade hon nöjt sig med att bara befinna sig runt den och betrakta den utifrån men Gregorio lyckades övertala henne att de skulle ta sig in och utforska.



Sagt och gjort, de hittade ingången och klev in.

- Var försiktig, sade Gregorio till Amelia och tog ledningen. Här måste finnas en hel del fällor som ännu inte blivit desarmerade.
- Hur brukar dessa fällor se ut? frågade Amelia och såg sig lite smått nervöst omkring.
- Allt från en snara på marken till en lite lös sten på marken som triggar igång det hela.
Amelia frös till.
- Som den du står på?
Gregorio hann precis titta ner och gripas av panik när flammorna sprutade ut från marken!

Tur nog att Amelia hade tänkt på att lägga ner en brandsläckare i resväskan, hur hade detta annars slutat?!



Efter den händelsen bestämde de sig för att det bästa vore att vända tillbaka och med det avslutades deras resa. De hade bara varit hemma ett par dagar när Amelia började känna sig illamående. Hade hon dragit på sig något virus från resan, eller var det så att... ?!



Nyss hemkomna från sin semester och Amelia börjar känna av en sorts illamående... men vilken sort är det?!
Fortsättning följer i kapitel 2.4...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela