Fox Legacy

Kapitel 3.2 - Nyrenovering och födelsedagar!

Publicerad 2012-04-27 20:41:06 i Generation 3,

I förra kapitlet hade Sonja just återvänt från sin drömresa i Shang Simla när hon får se att hennes mamma är gravid! Och förstås undrar hon ju vem som är pappan...

Det var mitt under all förvirring som den gravida Amelia skapat som Sonjas äldre bror Arwin kom hem från internatskolan. Han hade missat mycket av vad som hänt inom familjen medan han varit iväg...



Sonja gav honom en uppdatering av allt det hon visste och annat som hon fått veta från Sandra och Arwin insåg snart att det kanske var bäst för honom att dra sig undan och flytta hemifrån, just som han kommit tillbaka. Han hade ändå aldrig varit riktigt en del av familjen och nu när det var bebisar på G kändes det lika bra att lämna dem. Sonja blev förstås ledsen över att hon aldrig riktigt fått chansen att skapa en god relation till sin bror men samtidigt hade han hennes förståelse.



En natt kunde Amelia höra hur hennes mamma tillsammans med Natanael smög runt i hallen... hon hade sina misstankar om vad som var på gång och var beredd att resa sig upp och hjälpa, när ytterdörren smälldes igen. Hennes mamma väckte henne aldrig vilket betydde att hon troligen inte ville ha med henne till sjukhuset heller.



Tidigt nästa morgon möttes Sonja inte bara av en överraskning...



...utan två! Johan och Johanna hette de små och både hon och Sandra blev alldeles överförtjusta i sina småsyskon, även om de aldrig ifrågasatte vem som var deras pappa. Det var tydligt att Amelia inte ville berätta.



Sandra var den som var mest hjälpsam med de små, sedan hon var liten hade hon alltid haft ett behov att utmärka sig och lägga sig på sin mammas goda sida, särskilt sedan hon fått bilen.



Sonja såg hellre till att alltid hålla igång med sin träning och sprang på löpbandet minst tre timmar om dagen utöver sitt dagliga idrottspass i skolan. Hela tiden tänkte hon på Ho Sung och längtan tillbaka till Shang Simla var där igen!



Det var snart som Sonja insåg att hon hade glömt bort något... nämligen sin pojkvän! Bror Tinnberg gjorde sig påmind genom att knacka på hennes dörr och titta lite menande på henne. Han hade inte fått höra något från henne om att hon var tillbaka och bestämde sig för att chansa att hon var det. Sonja blev förstås väldigt generad och drog igång en liten vit lögn om att hon varit så upptagen med att hjälpa hennes mamma med de två nykomlingarna att hon inte haft tid till något annat.



De åkte ut på en dejt och då påminde Bror henne om att det snart var dags för balen. Även om Sonja inte riktigt kände för att gå tackade hon ja till hans inbjudan. Efteråt hade hon en konstig, obekväm känsla och hon kunde inte riktigt slappna av... innan hade hon varit helt galet kär i honom men nu kändes det konstigt att hon skulle gå på balen med honom.



Baldagen anlände ganska snart och det var då Sonja insåg att det snart var dags för henne att ta examen. Tiden rullade på oerhört fort och trots att hon visste att det bästa var att tänka i nuet kunde hon inte låta bli att tänka framåt, till en framtid i Shang Simla, tillsammans med Ho Sung... Bror märkte av att det var något annorlunda med Sonja och frågade henne, men hon viftade bara bort det.



Med de båda tvillingparens kalas som började närma sig sig bestämde Amelia att det var dags för en förändring av huset och rev ner... ja allt! Sonja såg fram emot bygget och snart växte det fram en enorm byggnad som fick plats för hela hushållet - och några till!



Dock överskattades budgeten något (som vanligt) och vissa delar av huset fick stå halvfärdiga, och trädgården var tom.



(Miniatyrbilder på insidan av vissa delar av huset)

  
 

Först att fylla år blev de små tvillingarna. Johan fick den fina Fox-hårfärgen och mammas ögon, men det var Johanna som kunde få folk att fundera - hon hade precis de färger moster Natalia hade och hade dessutom många drag från henne. Hade Sonja aldrig träffat henne tidigare och Natalia hade dykt upp och hävdat att hon var hennes dotter, så hade Sonja trott på hennes ord... Men ingen vågade säga något och lämnade det hängandes i luften som allt annat som handlade om tvillingarnas möjliga far.



Nästa att fylla år var tvillingsystrarna - Sandra utvecklade egenskapen perfektionist, vilket ingen direkt var förvånade över! Hon var snabb med att hitta ett jobb som stylist, och blev anlitad lika fort! Det blev mycket arbete med att fylla sin portfolio och hon var dessutom den som stylade om Sonja, som fyllde år minuten efter.



Sonja utvecklade egenskapen god, och trots att hon alltid drömt om att bli en kamsportsmästare kom nu tankarna upp på att kanske skapa en karriär inom medicin - varför bara ha en dröm när man kan ha två? Men innan hon påbörjade sin andra var det något annat hon ville uppnå.



Nästan direkt efter sin födelsedag började Sonja planera - snart skulle hon återvända till Shang Simla!

Kommer Sonja någonsin får reda på vem som är pappan till hennes småsyskon? Kommer hon att ta sig iväg till Shang Simla och Ho Sung?!
Fortsättning följer i kapitel 3.3...

Kapitel 3.1 - Kampsport i Shang Simla

Publicerad 2012-04-24 14:03:35 i Generation 3,

Nu har vi lämnat generation 2 och Amelia, och nu är det dags att följa arvtagaren för generation 3, nämligen Sonja! Sonja är en disciplinerad och sportig tjej och hade just skaffat pojkvän när Amelia låter henne åka iväg på sin drömresa till Shang Simla! Att hennes mamma har dolda motiv bakom resan misstänker hon inte ens...

Sonja anlände till Shang Simla tidigt på morgonen och efter att ha spenderat en stund med att packa upp sina resväskor i baslägret hyrde hon en cykel och tog sig raka vägen till marknaden. Det var verkligen vackert där och hon kände sig verkligen hemma!



Sonja hälsade på lokalbefolkningen men observerade desto mer. Hon hade ett och annat att lära sig om deras seder och insåg ganska snabbt att de inte riktigt hälsade på samma sätt som hon var van vid, men de var förstående och tog aldrig illa upp.



Nästa mål för hennes resa var att ta sig ut till kampsportsakademin, men innan dess ville hon fylla på med lite mat och liknande som hon kunde ta med sig. Där bakom kassan såg hon...



...den snyggaste mannen hon någonsin sett! Sonja trodde knappt sina ögon först och kunde knappt sluta stirra! Han log tillmötesgående och frågade artigt med brytning vad det var hon var intresserad av.



Det tog ett tag innan Sonja reagerade och hon tittade drömskt på honom en längre stund. Han trodde nog hon inte förstod riktigt vad han sa med sin brytning och repeterade det han sa några gånger!



När konversationen väl var igång kunde Sonja inte låta bli att smälta av hans lågmälda, mörka stämma. När hon köpt det hon behövde frågade han vart hon kom ifrån och vart hon skulle ta vägen. De pratade en hel del och tiden nästan rann iväg medan de stod och diskuterade. Hon fick reda på att han hette Ho Sung och att tidigare varit en elev på kamsportsakademin innan han varit tvungen att hjälpa till med ekonomin i hushållet. Han bodde nu med sin äldre syster.



Även om Sonja gärna hade stannat kvar en längre stund var Ho Sung tvungen att återvända till sitt arbete. För att inte störa honom längre sa de adjö och hon gick motvilligt därifrån, omedveten om att han tittade efter henne en bra bit efter att hon gått.



Väl framme vid kampsportsakademin glömde hon nästan bort Ho Sung och såg hur en kvinna smidigt och graciöst tränade kampsport.



Sonja började genast träna men insåg ganska snart att hon hade en lång väg att gå... men alla är väl nybörjare någon gång!



Sonja hade en vilja av stål och hon tränade tills det blev mörkt! Snart hade hon förtjänat sin första ranking och bälte, vilket hon var oerhört stolt över.



Den natten var hon så trött att hon inte ens orkade ta sig ut med cykeln tillbaka till baslägret utan somnade på en bänk på akademin...



Morgonen efter var det fullt ös igen och det var bara att träna, träna, träna, så hon kunde få nya bälten! Kampsportsakademin hade egentligen allt hon behövde, med undantag för mat vilket hon själv ändå hade haft med sig.



Den sista dagen på hennes resa lämnade hon kamsportsakademin och åkte ut till marknaden, för att hälsa på Ho Sung, förstås. Någon annan stod bakom kassan denna gången och Sonja kände igen henne som kvinnan som tränade på akademin första gången hon gick dit. Ho Sung var också där och packade varor, så hon antog att kvinnan var hans syster men frågade inte mer om det. Hon berättade för Ho Sung att hon skulle hemåt den kvällen och hon tyckte hon anade något sorgset i hans blick...



Men istället log han och hoppades att hon trivts i Shang Simla och någon dag skulle återvända. Vilket hon förstås planerade att göra! Efteråt återvände hon till baslägret för att packa sina grejer.



Hemresan gick förbi utan problem och när hon äntligen kommit hem möttes hon av sin mamma. Hon la först inte märke till att något var annorlunda, men sen såg hon förstås - hennes mamma var gravid!!



Sonjas mamma är gravid, trots sin relativt höga ålder! Många tankar rusar genom hennes huvud, men främst av allt - vem är pappan?!?
Fortsättning följer i kapitel 3.2...

Kapitel 2.8 - Att ta farväl

Publicerad 2012-04-22 19:39:11 i Generation 2,

I förra kapitlet lämnade Katrina, grundaren, simsvärlden, och alla familjemedlemmar hanterar sorgen på olika sätt... Sista kapitlet, sedan lämnar vi Amelia och följer dottern Sonja istället!

Katrinas bortgång hade skapat en känslomässigt svår tid i deras liv, och det var nog ingen som kunde gå förbi hennes porträtt utan att bli rörd. Men bilden av henne gav också goda minnen och även om tårarna rann föll läpparna snart i ett leende!



Natanael bearbetade sorgen på sitt eget sätt och de övriga gav bara ryggen till, låtsades som inget, utan att riktigt förstå sig på vad som hände. Men han verkade må bra av det och de lät honom vara. Aldrig hade de anat att han stod och pratade med spöken...



Inte mycket mer hände i deras liv hände därefter, kanske att Arwin kom och hälsade på under loven. Men vad som kan vara av vikt var att Ching, den gråa jakon, försvann! Ingen vet vart han tog vägen, inte ens personen bakom datorskärmen (ja, jag!). Hans träd stod kvar där den var, ovanför en kal och ostädad botten... kanske därför han försvann?



Och äppelträdet i utanför ingången ruttnade, då ingen Katrina längre fanns där att ta hand om den.



Och som sagts många gånger tidigare, och som kommer sägas många gånger till, går tiden fort, oerhört fort, och tvillingarna är nu tonåringar!
Först ut är Andrea, som utvecklade egenskapen ambitiös. Passande för henne, då hon fått högsta betyget i skolan och var väldigt aktiv inom skolrådet! Hennes kärlek för styling bestod och hon passade på att ge frivilliga personer makeovers så fort hon fick chansen.



Och sedan också arvtagaren Sonja, som var lite av en pojkflicka och utvecklade egenskapen atletisk!
 

Eftersom Sonja var både disciplinerad och atletisk hade hon inte bara högt betyg i skolan, utan såg gärna till att helst befinna sig utomhus eller på gymmet. Varje morgon klev hon upp klockan sex för en lång joggingtur i naturen! Det var även nu hon började få intresse för kampsport och drömde om en resa till Shang Simla...



De tog lite tid efter bortgången av Katrina men så småningom blev de en familj igen, trots Arwins kortvariga och Katrinas eviga, frånvaro. En familj, dock något... annorlunda!



Men lite visste tvillingarna, vad som hade börjat hände bakom deras ryggar...! När de var iväg på skolan hände saker mellan Amelia och Natanael, som båda i sin sorg efter Katrina hittat en gemensam tröstkamrat hos varandra...



Det som hände hölls det tyst om och inte pratades det heller dem emellan. Amelia visste att hon gjorde fel, men på något vis kändes det ändå rätt! Hon skulle se till att flickorna aldrig, ALDRIG, fick reda på detta!!



Men lite visste de själva vad som hände bakom deras ryggar! Sonja hade nämligen skaffat sig en pojkvän i smyg, Bror Tinnberg hette han, ledare för skolans fotbollslag. Hon var alltför upptagen med honom för att undra vad som hände mellan hennes mamma och "morfar".



Medan Sonja spenderade sin tid till att träna och dejta med sin pojkvän var Andrea uppslukad av sina hemläxor. Det skulle vara helt perfekt vid inlämningen!



Det hade gått ett par dagar och Amelia började sedan känna skuldkänslor för det hon och Natanael gjorde, och ville på något vis skämma bort sina flickor. Hon ville ge dem något, som kanske, bara kanske, gjorde att de kunde förlåta henne om hemligheten skulle komma ut. Andrea, som ville ha en bil, fick det, medan Sonja fick sin efterlängtade resa till Shang Simla! Hon skulle genast ringa runt sina vänner och berätta!



Natten innan tonårsdotterns avresa fick Amelia en skum känsla i magen, en som hon kände igen men som hon inte haft på åratal... och hon hade en vag aning om vad det var för känsla...



Nu är det dags att lämna den andra generationen och hoppa vidare till generation tre, där vi får följa grundarens barnbarn Sonja under hennes resa i Shang Simla!
Fortsättning följer i kapitel 3.1...

Kapitel 2.7 - Lugnet före stormen...?!

Publicerad 2012-04-20 11:15:17 i Generation 2,

I förra kapitlet skiljde sig Amelia och Gregorio och han lämnade sin familj...

Den första Amelia försökte få tag på för att berätta nyheterna var sin syster. Natalia hävdade att hon alltid vetat om hans skumma beteende men inte vågat säga något för att såra sin syster... Efter hand som dagen gick insåg Amelia hur korkad hon egentligen hade varit, som inte hade märkt det tidigare själv! Hon hade varit så uppslukad i sitt liv som mamma och konstnär att hon inte tänkt på sin makes beteende... Ibland kunde hon upptäcka sig själv flina åt hur korkad hon hade varit, men samtidigt grep sorgen tag i henne att hon skulle bli tvungen att uppfostra sina barn utan en far...



Även om hon inte kunde erkänna sin sorg efter skilsmässan för Katrina så kunde det ibland hända att hon stod och grät medan hon gjorde sina målningar. Blev hon påkommen blev hon snabb med att skylla på att konstverket framför henne hade överskridit hennes förväntningar och att hon blev så lycklig att hon grät när hon såg vad hon åstadkommit...



Tiden passerade fort och ingen gick obemärkt förbi den! Även spinnande Jumbo hade börjat få tydliga ålderstecken och var nu en gammal katt...



...även Natanael började märka av sitt med åldern! De gråa håren blev allt fler men desto mer växte Katrinas kärlek för honom! Amelia kunde inte låta bli att känna en sting av avundsjuka, skulle hon någonsin kunna vara så kär tills hon blev gammal?!



Tvillingarna blev även äldre de med, dock ännu barn! De verkade inte särskilt påverkade av att växa upp utan sin pappa, de hade trots allt varandra, vilket förstås var ett jättebra stöd även när det var dags att börja skolan! Det var annorlunda för Arwin dock, han blev allt mer tillbakadragen och osäker, men det verkade som att det bara var så när han var hemma med familjen... Därför tog Amelia beslutet att skicka iväg honom på internatskola och där verkade han trivas desto bättre, även om hon fann det oerhört jobbigt att skicka iväg sin son...



I födelsedags present fick flickorna en gemensam present av sina morföräldrar, nämligen ett husdjur! Jumbo skulle troligen inte leva länge till och de ville inte att de skulle bli alldeles för ledsna vid hans bortgång... Det nya husdjuret fick bli en grå jako, som de döpte till Ching! Sonja, som var lite mer förtjust i djur än sin syster, utnämnde sig genast till utfodrare av den nya fjäderkompisen!



Städa hans bajs ville dock ingen av dem så det var Katrina som fick ta det...



Livet efter att Gregorio lämnat hushållet föreföll sig som väldigt lugn och de flesta ägnade tid åt det som dem var det viktigaste. Natanael fortsatte ta väl hand om gamle Jumbo...



...medan Amelia hade upptäckt att hon, nu när hon började lämna sin ungdom, att hon hade en talang även inom författande! Hennes livslånga önskan var nu inte bara att bli en världskänd konstnär utan även publicera böcker!



Flickorna gjorde det som skolan krävde av dem och gjorde jämt sina läxor tillsammans. Katrina var alltid med dem och stöttade dem och de älskade sin mormor väldigt mycket!



Under en av dagarna var det dags för Amelia att fylla år! Hon önskade sig inget stort utan ville fira sin födelsedag bara med familjen och en god middag. Till skillnad från sin mamma oroade hon sig inte över de tydliga ålderstecknen utan accepterade att hon började bli äldre...



Vad Amelia däremot kände lite press för var att hon ännu var ensamstående mamma och ville gärna finna en ny kärlek! Hon blev till och med så desperat att hon satte städaren som sitt mål och klev ut ur sitt rum i bara underkläder, efter att flickorna gått till skolan förstås, och flirtade hejdlöst! Katrina vände snällt ryggen till och låtsades som att hon inte såg något...



Flirtandet gav dock inga direkt resultat och Amelia gav upp, iallafall för tillfället... Det var ungefär då som hon tillsammans med Katrina avgjorde vem som skulle bli nästa generations arvtagare, nämligen Sonja! Hon hade utvecklat egenskapen disciplinerad efter förra födelsedagen och de kände att det hade varit en bättre egenskap än Sandras modeinriktade.



Samma natt som valet var bestämt kände Katrina hur hennes kropp blev förvånansvärt lätt... Nu var det dags för henne att gå vidare! Katrina kände ingen ånger och accepterade glatt döden som sin vän! Hon hade ingen tvekan om att det skulle gå bra för alla framtida Foxare och hoppades inte att de skulle gråta alltför mycket över henne, för hon skulle alltid vara där i deras hjärtan, och vaka över dem!



Natanael, som var fullkomligt förskrossad över sin älskades död, gick för att finna deras gemensamma dotter och ge henne beskedet... Natalia blev ledsen hon med...



Men hos varandra fann de den stöd de behövde för att kunna gå vidare...



Vila i frid, Katrina Fox, grundare av familjen Fox och älskad av dem alla!



Katrina har gått bort, en oerhört god person, älskad och omtyckt av dem alla... Hur ska familjemedlemmarna hantera sorgen?!
Fortsättning följer i kapitel 2.8...

Kapitel 2.6

Publicerad 2012-04-18 14:31:09 i Generation 2,

I förra kapitlet fick Amelia och Gregorio tvillingflickor!

Allt eftersom att hushållet har vuxit kände Amelia att hennes föräldrar kanske önskade lite mer privatliv, så hon startade ett bygge av ett mindre hus, endast sammankopplad med huvudbyggnaden via trädgården! Där skulle Katrina och Natanael flytta in när de kände att de ville vara lite för sig själva! Hon överskattade dock budgeten en del så tyvärr fick bygget läggas på is ett tag, tills hon samlat in mer pengar via sina konstverk.



Denna gången var Natanael först framme med att hälsa på nykomlingarna och knuffade undan Katrina och föräldrarna till barnen lite lätt, tur nog att det fanns två av dem!



Även Natalia fick chansen att gosa lite med de små, trots att hon var fullt upptagen med sitt nya band!



Det var snart dags för en födelsedag, nämligen Natalias! Nu när hon var ungdom hade hon bestämt sig för att lämna Fox-hushållet och åka ut på turné med sitt band, där hon spelade gitarr. Det var med sorg i hjärtat som Amelia och hennes föräldrar sa adjö till henne, särskilt Natanael var ganska förtvivlad och ledsen efteråt... Men Natalia hade valt det hon älskade mest i livet och det hade han full förståelse för!



Tiden går fort i simmarnas värld och Amelia fortsatte tjäna in pengar på sina målningar, pengarna rullade in med andra ord! Trots att hon var mamma till tre små barn hade hon ändå tid till sig själv och arbetet hon älskade.



Det var dags för tvillingarnas OCH Arwins födelsedagar, då de nämligen fyllde år samma dag! Det blev en stor födelsedagsfest, Katrina var huvudet bakom det hela, och efter tårtätande var det dags! Tvillingarna visade sig vara i princip identiska. Det enda som skiljde dem åt var ögon och hudfärgen. Sandra fick sin pappas olivgröna ögon och mammas ljusa hy...



... medan Sonja fick mormors mintgröna ögon och pappas mörkare hy! Som synes fick de båda rött hår så det blev självklart att någon av dem fick bli arvtagare!



Arwin blev en väldigt söt pojke med en blick som var menad att få flickor att smälta som äldre!



Det var strax efter barnens födelsedagar som Gregorio började bete sig skumt... Han låste ofta in sig i toaletten och när Amelia fick ett samtal från hans arbete där de undrade vart han var blev hon förtvivlad! Vad hade han för sig egentligen?! Hon skulle aldrig ha anat att hans kärlek för Egypten hade nått gränsen för galen och inte heller hade hon anat vad det var han hittade på, inlåst i toaletten!



Gregorio och Amelia hade aldrig grälat tidigare, och nu när de gjorde det var det som en explosion av ilska som utbröt! De skrek åt varandra och det var nära att sluta i slagsmål... Natanael var inte hemma då men hade han varit det så hade det eventuellt slutat ännu värre, för Gregorio då förstås!



Katrina grep in så fort hon kunde och skrek hon med, om inte mer än Amelia! De gav då honom ett val, antingen glömde han bort allt som hade med Egypten att göra, eller så skiljde de sig! Gregorios val var självklar för honom, han valde att skiljas... Amelia blev alldeles chockad, tänk att han valde ett land istället för sin egen familj!



Gregorio sa adjö till sina barn, gav dem en kram, och försvann ur deras liv... Vart han sedan tog vägen visste nog alla!



Gregorio och Amelia har skiljt sig!!
Fortsättning följer i kapitel 2.7...

Kapitel 2.5

Publicerad 2012-04-16 15:14:56 i Generation 2,

Amelia är gravid igen! Hur ska familjemedlemmarna reagera på detta?!

Trots Amelias självklara uppenbarelse som snart bekräftades av ett test bestämde hon sig för att hålla tyst om graviditeten så länge det gick. Det påverkade trots allt inte hennes vardag så mycket, hon hade sin mamma och Natanael som båda hjälpte henne oerhört mycket med Arwin när hon kände för att måla! Hon hade dessutom börjat tjäna in en hel del på sina konstverk vilket hjälpte familjens budget en del nu när Katrina hade gått i pension.



Arwin växte snart upp till ett småbarn och visade sig få den traditionella röda Fox-hårfärgen! Han var ett väldigt busigt men smart barn, och en riktigt ögontjänare... Tur att där fanns andra som kunde hålla koll på honom i hushållet för Amelia var inte säker på att hon skulle klara av det själv!



Arwin var till och med så busig att Katrina inte riktigt orkade hela tiden och ibland fick hon sätta sig ner på soffan och titta på TV... Men såklart slängde hon blickar med jämna mellanrum mot barnbarnet! 



Natanael lockade som vanligt fram en massa skratt!



Det dröjde ett bra tag innan Amelias graviditet blev synlig, och den som först lade märke till detta var Natalia. Hon kommenterade systern viktökning och Amelia bestämde sig då för att nu var det dags att berätta! Gregorio reste sig snabbt från matbordet och gick fram till dem, stum och chockad...



...men då började han försiktigt böja sig ner och känna på magen. Amelia tänkte att det här skulle nog ändå kunna sluta bra.



I slutet av graviditeten verkade Gregorio ha glömt bort allt som hade med Egypten att göra (även om han alltid bar den där fula tröjan). Han tillägnade extra mycket tid åt sin hustru och hon kände sig förstås väldigt smickrad!



En natt vaknade Amelia av att vattnet hade gått - nu var det dags för barnet att födas! Då familjen ännu inte skaffat en egen bil fick Gregorio springa ut och fånga en taxi. I ilfart körde de till sjukhuset, stackars chauffören var alldeles vit av chocken att köra en gravid kvinna med värkar!



Förlossningen gick förstås bra men avslutades med en överraskning - det blev inte bara ett barn, utan två!! Chockade och omtumlade åkte Amelia och Gregorio snart hem till det nyrenoverade barnrummet, anpassat för deras nyfödda flickor!
Sonja och Sandra fick bli deras namn, Gregorio röstade på något egyptiskt vilket Amelia snabbt strök bort!



Är någon av dessa två flickor blivande arvtagare måntro?
Fortsättning följer i kapitel 2.6...

Kapitel 2.4

Publicerad 2012-04-13 10:33:32 i Generation 2,

I förra kapitlet var Amelia och Gregorio nyss hemkomna från sin smekmånad, och då uppstod frågan: är Amelia gravid?!

Ett par spända dagar följde, men efter ett besök i sjukhuset fick Amelia det bekräftat - hon var gravid! Om det var en tjej eller kille fick bli en överraskning!



Gregorio blev glad över nyheten och Amelia förstås likaså, men hon hade misstankar om att Gregorio hellre hade väntat något år till innan de skaffade barn. På hemresan hade han, ivrigt som ett barn själv, berättat om hur spännande det skulle vara nästa gång de åkte iväg, men nu när de skulle få ett barn tillsammans var en sådan resa långt bort i framtiden... Hon kunde se sorgen han försökte dölja i sina ögon och blev lite besviken på sig själv samtidigt.



Katrina däremot blev helt galen av lycka och kunde knappt tro att hon snart skulle bli mormor!



Katrina blev till och med så glad att hon bestämde sig för att gå på pension omedelbart, allt för att kunna vara där för sin dotter och kommande barnbarn! Familjemedlemmarna samlades för att fira två viktiga händelser i deras liv!



Under sin graviditet hade Amelia helt plötsligt mycket mer tid över åt att finslipa sina målarfärdigheter. Då hon och Katrina ofta var tillsammans om dagarna började hon över på att skapa porträtt, med sin mamma som den första att posera. Och hon var faktiskt ganska nöjd med resultatet, som fick pryda väggen i sovrummet!

Dagarna flög förbi och en dag då det bara var Amelia och Katrina hemma och hon stod och målade i hallen förstod hon att nu var det dags - tredje generationen Fox skulle födas!



Arwin Fox blev född! Den första killen med den ursprungliga Fox-blodet i sig och oerhört älskad av alla inom familjen! (Försök ignorera buggen på kommande bilder, den blev fixad efteråt)



Gregorio var oerhört stolt över sin son och envisades att hjälpa till att ta hand om honom, eftersom Amelia var lite motvillig och helst inte ville släppa ifrån honom annat än till Katrina. Hon kunde nämligen ibland höra om hur Gregorio viskade i Arwins öra om alla äventyr de skulle uppleva tillsammans i Egypten så fort han fick tillfälle att ta dem dit. Hon var lite nervös att de skulle sätta sig på planet så fort hon vände ryggen till, och aldrig att hon skulle tillåta sin son utsätta sig för en sådan fara, ens om han hade varit vuxen!



Men även om Gregorio var stolt över sitt barn var ingen mer stolt över Arwin än vad Katrina var! När Amelia behövde ha händerna fria när hon skulle måla var Katrina där genast!



Amelia älskade allt som hade med Arwin att göra och pysslade om honom på gränsen till kvävande. Men lilla Arwin verkade älska uppmärksamheten han fick och ville gärna gosa massor med mamma!



Med blandad skräck och förtjusning var det då Amelia insåg något av stor vikt - Arwin skulle inte vara ensambarn länge till! För nu väntade hon nämligen barn igen! Hur skulle Gregorio reagera på detta?!



Amelia är gravid igen!
Fortsättning följer i kapitel 2.5...

Kapitel 2.3

Publicerad 2012-04-13 09:58:27 i Generation 2,

Förra kapitlet avslutades med ett bröllop mellan Amelia och Gregorio, och nu ska de iväg på smekmånad! Deras val av resmål var förstås redan bestämt av Gregorio och Amelia kände att hon inte hade mycket att säga till om saken...

Det blev Egypten som var målet för smekmånaden! Inte alls lätt att gissa, eller hur?! Men Gregorio hade varit "snäll" nog att ställa fram förslag på städer de kunde resa till och lät Amelia ta det slutgiltiga beslutet. Al Simhara, de packade sina resväskor och åkte iväg! Första platsen att besöka var marknaden, där de fick uppleva invånarnas kulturer. Gregorio var i fullkomlig extas...



Gregorio var fast besluten att de skulle ut på riktiga äventyr vilket Amelia var med på, hon tyckte det skulle vara spännande att kanske hitta uråldriga reliker men inte i närheten lika spännande som Gregorio tyckte det var! Innan de gav sig iväg gällde det att fylla magarna ordentligt med god mat!



Först ut att besökas var gravkammaren inte alls långt från baslägret. Gregorio började genast sträva efter sina drömmar.



När utgrävningarna var relativt klara gick han innanför sarkofagen med Amelia... och där inne hände ju ett och annat!



Även på nätterna i baslägret var vilda och högljudda och de väckte en del uppståndelse, särskilt bland de som också bodde där! Men de flesta förstod att de var nygifta och hade lite mer förståelse för dem...



Äventyren fortsatte om dagarna och när de närmade sig slutet av sin semester bestämde de sig för att besöka den stora sphinxen. Det blev ett gyllene tillfälle för Amelia att plocka fram kameran och ta mängder av bilder! Egentligen hade hon nöjt sig med att bara befinna sig runt den och betrakta den utifrån men Gregorio lyckades övertala henne att de skulle ta sig in och utforska.



Sagt och gjort, de hittade ingången och klev in.

- Var försiktig, sade Gregorio till Amelia och tog ledningen. Här måste finnas en hel del fällor som ännu inte blivit desarmerade.
- Hur brukar dessa fällor se ut? frågade Amelia och såg sig lite smått nervöst omkring.
- Allt från en snara på marken till en lite lös sten på marken som triggar igång det hela.
Amelia frös till.
- Som den du står på?
Gregorio hann precis titta ner och gripas av panik när flammorna sprutade ut från marken!

Tur nog att Amelia hade tänkt på att lägga ner en brandsläckare i resväskan, hur hade detta annars slutat?!



Efter den händelsen bestämde de sig för att det bästa vore att vända tillbaka och med det avslutades deras resa. De hade bara varit hemma ett par dagar när Amelia började känna sig illamående. Hade hon dragit på sig något virus från resan, eller var det så att... ?!



Nyss hemkomna från sin semester och Amelia börjar känna av en sorts illamående... men vilken sort är det?!
Fortsättning följer i kapitel 2.4...

Kapitel 2.2

Publicerad 2012-04-12 10:05:16 i Generation 2,

I förra kapitlet skaffade Amelia sin första pojkvän, Gregorio, och de är upp över öronen förälskade i varandra! Men kommer förhållandet att hålla?

Amelia fortsatte leva ett relativt lugnt i slutet av sitt tonårsliv, som innehöll en hel del läxor, fester, skvaller och förälskelser. Gregorio fortsatte hon att tycka om starkt trots att hennes vänner och andra i närheten gärna viskade lite om hans skumma klädstil och smått obehagliga besatthet av sand och öken och Egypten! Men Amelia var snabb med att försvara honom, hon kände att Gregorio var nog ändå den rätta!



När det gällde hennes föräldrar visade det sig att det inte blev någon tillökning av Fox-medlemmar på ett tag, då Katrina hann bli åldring... Hon skämdes en del över sitt gråa hår och färgade snabbt tillbaka det till sin vanliga nyans! Här skulle man absolut inte se gammal ut!



Natanael däremot hade inget emot att Katrina blivit äldre och fortsatte älska henne lika mycket som de gjort tidigare, även om han höll tyst om att längtan efter ett barn till fortfarande fanns där...



Och Natanaels längtan dämpades inte när det nu var dags för Natalia att ha sin födelsedag! Nu när hon också var tonåring var det dags att plocka undan alla leksaker som stod framme och vänta med att ta fram dem till Katrinas eventuella barnbarn föddes istället!
Natalia hade utvecklat en lite mer mörkare stil än sin syster då det visade sig att hennes musikaliska drömmar handlade om att bli rockstjärna!



Natalia fick av föräldrarna precis som Amelia ett eget rum att fixa efter sitt eget tycke! Men bäst av allt tyckte hon ändå att Amelias present var den bästa, nämligen en gitarr! Hon började genast öva!



Under den korta period som Natalia och Amelia var tonåringar samtidigt hittades det på en hel del roliga saker och Amelia uppskattade sin mer "äldre" lillasyster! De rök ofta ihop i kuddkrig om kvällarna där Amelia var klart överlägsen.



Men ja, redan nästa morgon växte Amelia upp till ungdom och hon och Gregorio tog studenten! Amelia gillade inte riktigt examensuniformerna och kom i kläder hon själv valt ut. Men hon tyckte de satt så bra på Gregorio som annars alltid gått runt i sina traditionella egyptiska kläder...



Kvällen samma dag som studenten firade de uppe i trädkojan. De gjorde ifrån sig en hel del ljud och stackars Natanael fick håll för öronen...



Det dröjde inte lång tid förrän Amelia och Gregorio bestämde sig för att gifta sig, 18 år gamla! Natanael grät en del medan Katrina kände sig oerhört stolt över att se sin vuxna dotter stadga sig och vara så säker på vad hon ville här i livet! Amelia däremot såg inte själva bröllopet som en stor grej utan var mest stolt över att ha lyckats få Gregorio att klä på sig finkläder.



Amelia och Gregorio svor trohetseden och lovade att älska varandra i nöd och lust, tills döden skiljer dem åt. Hm, vi får väl se hur detta kommer gå!



Amelia har nu gift sig med Gregorio och deras framtid tillsammans har tagit sin början! I nästa kapitel följer vi dem på deras smekmånad, hmm, undrar vart de ska åka?!
Fortsättning följer i kapitel 2.3...

Kapitel 2.1

Publicerad 2012-04-11 20:14:25 i Generation 2,

Nu har det blivit dags att följa Amelia Fox! För att uppdatera lite om Amelias personlighet så är hon vänligt inställd till alla. Hon är konstnärlig och älskar att måla, samtidigt som hon har ett gott öga för fotografi. Dessutom är hon en hopplös romantiker och drömmer jämt om mötet med sin sanna kärlek!

Amelia uppskattade den delen av tonårslivet som innebar att hon fick en hel del frihet - hon hade förtjänat den från sina föräldrar. Genom att hjälpa till inom hushållet och vara barnvakt åt Natalia vid behov stod hon på föräldrarnas goda sida, men Amelia var inte hur god som helst... Någon gång kunde ju denna tilliten utnyttjas!
Något som däremot inte låg på Amelias lista med saker hon tyckte var roligt, var skolan och läxorna... Även om hon tyckte det var fullkomligt onödigt att lära sig i skolan tvingade hon sig själv att få in de saker i huvudet som lärarna ansåg behövdes, däribland Natanael som nu var biträdande rektor! Även om han satt lite tyst vid sidan med sin bok medan hon pluggade med en kompis visste hon att han hade extra koll på henne!



När läxorna var avklarade och det började bli kväll gick Amelia uppför trapporna till ovanvåningen och plockade fram penseln... När hon målade var hela det som om hela världen stod stilla och kvar fanns bara hon själv och fantasin! Om nätterna, när hon låg till sängs, drömde hon om hur hon skulle skapa mästerverk som hamnade i historien!



Bland de saker Amelia älskade, utöver målningen, var att gosa och skämma bort sin syster! Natalia var ju bara för bedårande men hon längtade ändå på något vis till dagen då hon växte upp och de kunde ha konversationer på en annan nivå!



Men det dröjde inte länge och snart var Natalias födelsedag kommen! Hon blev en väldigt vackert barn nästan på pricken lik sin far, vilket gjorde att hon och Amelia inte var så lika varandra. Men det gjorde absolut ingenting, de var inte mindre systrar för det!



De var allt som allt en trevlig familj och även om både Katrina och Natanael arbetade en del kunde de finna tid att hitta på något tillsammans, allt från att hänga i trädgården till att åka ut på picknik i de allmänna parkerna!



Med tanke på att Amelia var en hopplös romantiker dröjde det inte länge förrän hon hittade någon att tycka om varmt, Gregorio hette han. Hans skumma val av kläderna såg hon som en del av hans charm, även om hon gärna såg till att han bar något annat i framtiden.



Gregorio var, trots sin lite smått tokiga kärlek för Egypten, en oerhört rar kille och överraskade Amelia jämnt. Charmig som han var hade han alltid med en bukett blommor på deras dejter och en hopplös romantiker som hon var föll hon allt mer och mer för honom!



En dag råkade Natanael bevittna när de öppet visade sin nyfunna kärlek för varandra och han kunde inte låta bli att oroa sig. Lärare som han var letade han genast upp en tidning för att lära sig hur man bäst är pappa till en tonåring!



Och läste massor, det gjorde han!



Betydligt lättare tyckte han det var med Natalia, hon var fortfarande så ung och det var lättare att prata med henne!



Amelia och Gregorio fortsatte visa sin kärlek för varandra!



Vad kommer Amelias och Gregorios relation leda till, kommer den hålla eller spricka?
Fortsättning följer i kapitel 2.2...

Kapitel 1.9

Publicerad 2012-04-10 21:26:03 i Generation 1,

I slutet av förra kapitlet skulle just Amelia, arvtagaren, växa upp till en tonåring! Detta är alltså sista kapitlet innan nästa generations kapitlar påbörjas!

Amelia har nu blivit tonåring, och utvecklade egenskapen hopplös romantiker! Det skulle numera ställas lite mera krav på henne som blivande arvtagare men detta var hon beredd på.



Katrina och Natanael bestämde sig för att överraska Amelia genom att renovera huset och lägga till en övervåning, som blev hennes helt egna! Amelia designade förstås rummen själv och var oerhört stolt och tacksam över den bästa presenten hon någonsin kunnat få!



Amelia visade sin tacksamhet över sin present genom att hjälpa sina föräldrar att ta hand om sin syster så fort hon hade tid över, vilket hjälpte Katrina något oerhört!



Katrina, som nu började bli äldre, hade tack vare Amelia äntligen mer tid över åt sig själv och sin hälsa och började använda rullbandet en del. Det var viktigt att hålla sig i form, särskilt om man planerade att skaffa ett barn till...



Strax efter Amelias födelsedag blev det även dags för kattungen Jumbo att växa upp! Jumbo var en väldigt stolt men tillgiven katt som funnit en speciell plats hos alla familjemedlemmarna, inklusive lilla Natalia, fast hon tyckte om att dra honom i svansen ibland...



Potträning var bara en del av de färdigheter lilla Natalia kom att lära sig, med två vuxna och en tonåring i huset! Alla hjälpte till att ta hand om henne och hon blev snart en väldigt bortklemad liten gullunge!



Natanael älskade sin dotter, men var noga med att fortfarande hålla en bra relation till Amelia, hon var förstås också som en dotter till honom även om hon nu var en tonåring och inte alls hade en blodsrelation till henne.



Kan ju tillägga att ytterligare en stor favorit hos Natanael, utöver hustrun och döttrarna, var Jumbo, som hade blivit oerhört tillgiven sin husse och jämnt skulle svansa efter honom.



När inkomsterna till Fox-hushållet växte, gjorde även hemmet det, och nu kunde Katrina utöka huset med en trädgård!



Katrinas sista möjliga befordran hade nu hamnat i hennes grepp och utöver att nu vara ledare för sitt företag, efter att Tom Shallow gått i pension, ägde hon dessutom ytterligare ett företag! Saker såg oerhört ljust ut för Fox grundaren som hade lyckats med sitt mål - att skapa en god grund för framtida "Foxare". Hon ägde ett fint, stort hus och kunde nu känna sig stolt över vad hon lyckats åstadkomma! Det dröjde inte länge förrän hon var redo att skriva över egendomen till dottern.



Dags för nästa generation! Följ Amelia Fox och lär känna henne bättre i kapitel 2.1, där hennes "riktiga" liv tar sin början...

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela