Fox Legacy

Kapitel 2.8 - Att ta farväl

Publicerad 2012-04-22 19:39:11 i Generation 2,

I förra kapitlet lämnade Katrina, grundaren, simsvärlden, och alla familjemedlemmar hanterar sorgen på olika sätt... Sista kapitlet, sedan lämnar vi Amelia och följer dottern Sonja istället!

Katrinas bortgång hade skapat en känslomässigt svår tid i deras liv, och det var nog ingen som kunde gå förbi hennes porträtt utan att bli rörd. Men bilden av henne gav också goda minnen och även om tårarna rann föll läpparna snart i ett leende!



Natanael bearbetade sorgen på sitt eget sätt och de övriga gav bara ryggen till, låtsades som inget, utan att riktigt förstå sig på vad som hände. Men han verkade må bra av det och de lät honom vara. Aldrig hade de anat att han stod och pratade med spöken...



Inte mycket mer hände i deras liv hände därefter, kanske att Arwin kom och hälsade på under loven. Men vad som kan vara av vikt var att Ching, den gråa jakon, försvann! Ingen vet vart han tog vägen, inte ens personen bakom datorskärmen (ja, jag!). Hans träd stod kvar där den var, ovanför en kal och ostädad botten... kanske därför han försvann?



Och äppelträdet i utanför ingången ruttnade, då ingen Katrina längre fanns där att ta hand om den.



Och som sagts många gånger tidigare, och som kommer sägas många gånger till, går tiden fort, oerhört fort, och tvillingarna är nu tonåringar!
Först ut är Andrea, som utvecklade egenskapen ambitiös. Passande för henne, då hon fått högsta betyget i skolan och var väldigt aktiv inom skolrådet! Hennes kärlek för styling bestod och hon passade på att ge frivilliga personer makeovers så fort hon fick chansen.



Och sedan också arvtagaren Sonja, som var lite av en pojkflicka och utvecklade egenskapen atletisk!
 

Eftersom Sonja var både disciplinerad och atletisk hade hon inte bara högt betyg i skolan, utan såg gärna till att helst befinna sig utomhus eller på gymmet. Varje morgon klev hon upp klockan sex för en lång joggingtur i naturen! Det var även nu hon började få intresse för kampsport och drömde om en resa till Shang Simla...



De tog lite tid efter bortgången av Katrina men så småningom blev de en familj igen, trots Arwins kortvariga och Katrinas eviga, frånvaro. En familj, dock något... annorlunda!



Men lite visste tvillingarna, vad som hade börjat hände bakom deras ryggar...! När de var iväg på skolan hände saker mellan Amelia och Natanael, som båda i sin sorg efter Katrina hittat en gemensam tröstkamrat hos varandra...



Det som hände hölls det tyst om och inte pratades det heller dem emellan. Amelia visste att hon gjorde fel, men på något vis kändes det ändå rätt! Hon skulle se till att flickorna aldrig, ALDRIG, fick reda på detta!!



Men lite visste de själva vad som hände bakom deras ryggar! Sonja hade nämligen skaffat sig en pojkvän i smyg, Bror Tinnberg hette han, ledare för skolans fotbollslag. Hon var alltför upptagen med honom för att undra vad som hände mellan hennes mamma och "morfar".



Medan Sonja spenderade sin tid till att träna och dejta med sin pojkvän var Andrea uppslukad av sina hemläxor. Det skulle vara helt perfekt vid inlämningen!



Det hade gått ett par dagar och Amelia började sedan känna skuldkänslor för det hon och Natanael gjorde, och ville på något vis skämma bort sina flickor. Hon ville ge dem något, som kanske, bara kanske, gjorde att de kunde förlåta henne om hemligheten skulle komma ut. Andrea, som ville ha en bil, fick det, medan Sonja fick sin efterlängtade resa till Shang Simla! Hon skulle genast ringa runt sina vänner och berätta!



Natten innan tonårsdotterns avresa fick Amelia en skum känsla i magen, en som hon kände igen men som hon inte haft på åratal... och hon hade en vag aning om vad det var för känsla...



Nu är det dags att lämna den andra generationen och hoppa vidare till generation tre, där vi får följa grundarens barnbarn Sonja under hennes resa i Shang Simla!
Fortsättning följer i kapitel 3.1...

Kommentarer

Postat av: Greta.

Publicerad 2012-04-24 16:55:52

Nej usch! Natanel och Amelia! Och nu är hon gravid också.. Ja, en väldigt annorlunda familj, men väldigt spännande, du skriver så bra!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela