Fox Legacy

Kapitel 3.2 - Nyrenovering och födelsedagar!

Publicerad 2012-04-27 20:41:06 i Generation 3,

I förra kapitlet hade Sonja just återvänt från sin drömresa i Shang Simla när hon får se att hennes mamma är gravid! Och förstås undrar hon ju vem som är pappan...

Det var mitt under all förvirring som den gravida Amelia skapat som Sonjas äldre bror Arwin kom hem från internatskolan. Han hade missat mycket av vad som hänt inom familjen medan han varit iväg...



Sonja gav honom en uppdatering av allt det hon visste och annat som hon fått veta från Sandra och Arwin insåg snart att det kanske var bäst för honom att dra sig undan och flytta hemifrån, just som han kommit tillbaka. Han hade ändå aldrig varit riktigt en del av familjen och nu när det var bebisar på G kändes det lika bra att lämna dem. Sonja blev förstås ledsen över att hon aldrig riktigt fått chansen att skapa en god relation till sin bror men samtidigt hade han hennes förståelse.



En natt kunde Amelia höra hur hennes mamma tillsammans med Natanael smög runt i hallen... hon hade sina misstankar om vad som var på gång och var beredd att resa sig upp och hjälpa, när ytterdörren smälldes igen. Hennes mamma väckte henne aldrig vilket betydde att hon troligen inte ville ha med henne till sjukhuset heller.



Tidigt nästa morgon möttes Sonja inte bara av en överraskning...



...utan två! Johan och Johanna hette de små och både hon och Sandra blev alldeles överförtjusta i sina småsyskon, även om de aldrig ifrågasatte vem som var deras pappa. Det var tydligt att Amelia inte ville berätta.



Sandra var den som var mest hjälpsam med de små, sedan hon var liten hade hon alltid haft ett behov att utmärka sig och lägga sig på sin mammas goda sida, särskilt sedan hon fått bilen.



Sonja såg hellre till att alltid hålla igång med sin träning och sprang på löpbandet minst tre timmar om dagen utöver sitt dagliga idrottspass i skolan. Hela tiden tänkte hon på Ho Sung och längtan tillbaka till Shang Simla var där igen!



Det var snart som Sonja insåg att hon hade glömt bort något... nämligen sin pojkvän! Bror Tinnberg gjorde sig påmind genom att knacka på hennes dörr och titta lite menande på henne. Han hade inte fått höra något från henne om att hon var tillbaka och bestämde sig för att chansa att hon var det. Sonja blev förstås väldigt generad och drog igång en liten vit lögn om att hon varit så upptagen med att hjälpa hennes mamma med de två nykomlingarna att hon inte haft tid till något annat.



De åkte ut på en dejt och då påminde Bror henne om att det snart var dags för balen. Även om Sonja inte riktigt kände för att gå tackade hon ja till hans inbjudan. Efteråt hade hon en konstig, obekväm känsla och hon kunde inte riktigt slappna av... innan hade hon varit helt galet kär i honom men nu kändes det konstigt att hon skulle gå på balen med honom.



Baldagen anlände ganska snart och det var då Sonja insåg att det snart var dags för henne att ta examen. Tiden rullade på oerhört fort och trots att hon visste att det bästa var att tänka i nuet kunde hon inte låta bli att tänka framåt, till en framtid i Shang Simla, tillsammans med Ho Sung... Bror märkte av att det var något annorlunda med Sonja och frågade henne, men hon viftade bara bort det.



Med de båda tvillingparens kalas som började närma sig sig bestämde Amelia att det var dags för en förändring av huset och rev ner... ja allt! Sonja såg fram emot bygget och snart växte det fram en enorm byggnad som fick plats för hela hushållet - och några till!



Dock överskattades budgeten något (som vanligt) och vissa delar av huset fick stå halvfärdiga, och trädgården var tom.



(Miniatyrbilder på insidan av vissa delar av huset)

  
 

Först att fylla år blev de små tvillingarna. Johan fick den fina Fox-hårfärgen och mammas ögon, men det var Johanna som kunde få folk att fundera - hon hade precis de färger moster Natalia hade och hade dessutom många drag från henne. Hade Sonja aldrig träffat henne tidigare och Natalia hade dykt upp och hävdat att hon var hennes dotter, så hade Sonja trott på hennes ord... Men ingen vågade säga något och lämnade det hängandes i luften som allt annat som handlade om tvillingarnas möjliga far.



Nästa att fylla år var tvillingsystrarna - Sandra utvecklade egenskapen perfektionist, vilket ingen direkt var förvånade över! Hon var snabb med att hitta ett jobb som stylist, och blev anlitad lika fort! Det blev mycket arbete med att fylla sin portfolio och hon var dessutom den som stylade om Sonja, som fyllde år minuten efter.



Sonja utvecklade egenskapen god, och trots att hon alltid drömt om att bli en kamsportsmästare kom nu tankarna upp på att kanske skapa en karriär inom medicin - varför bara ha en dröm när man kan ha två? Men innan hon påbörjade sin andra var det något annat hon ville uppnå.



Nästan direkt efter sin födelsedag började Sonja planera - snart skulle hon återvända till Shang Simla!

Kommer Sonja någonsin får reda på vem som är pappan till hennes småsyskon? Kommer hon att ta sig iväg till Shang Simla och Ho Sung?!
Fortsättning följer i kapitel 3.3...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela