Fox Legacy

Kapitel 6.4 - Ett ängsligt barn...

Publicerad 2012-08-16 13:00:00 i Generation 6,

I förra kapitlet födde Lizzie dottern Leni, och hon är bestämd på att älska och ta hand om Lizzie så bra hon bara kan! Det har däremot gjort Lizzie till ett väldigt osäkert barn som känner rädsla så fort mamman är utom synhåll... I slutet av kapitlet knackar det på dörren och där står Jeremiah, Lenis morfar och Lizzies pappa!
 
Lizzie visste inte hur hon skulle reagera först, när hon såg sin pappa stå där vid ytterdörren. Han hade åldrats en del sedan hon sist såg honom och det fanns så många frågor och funderingar hon ville veta mer om. Samtidigt upptäckte hon att hon fortfarande var väldigt arg och upprörd på honom, sedan han lämnade henne. Men Lizzie bestämde sig snabbt för att förlåta honom, hon kunde rentav ha skaffat sig en barnvakt några korta stunder! Så hon berättade om Leni som han troligen aldrig hade vetat ens existerade och han var ivrig över att få träffa henne.

 
Jeremiah blev förstås väldigt förtjust i sitt barnbarn och försökte lära henne i vilket hål varje kloss skulle in i.

 
Lizzie, som inte hade träffat någon annan än sin mamma förut, var väldigt skeptisk till sin morfar och ville inte riktigt att han skulle lägga sig i det hon gjorde. Hon ville ju att mamma skulle sitta där och leka med henne!

 
Men Lizzie lät Jeremiah sitta där med hennes dotter medan hon städade undan alla leksakerna som låg framme.

 
Hon insåg att detta var hennes möjlighet till att kunna arbeta mer i sin källare och lät Jeremiah komma lite oftare, vilket han glädjeligen gjorde!

 
Således fick Lizzie mer sömn om nätterna och lyckades spendera mer tid om dagarna med sitt arbete. Tidsmaskinen gick fortfarande inte att få igång men hon var väldigt bestämd med att lyckas!
Än så länge hade hon lyckats hålla sin källare hemlig och hon bestämde sig för att inte berätta något om den förrän Leni blev ungdom.

 
Tiden gick och det blev snart dags att fira Lenis födelsedag! Hon blev en väldigt söt flicka och mötet med Jeremiah hade bara gjort henne gott, då hon utvecklade egenskapen vänlig. Snart skulle hon börja skolan och trots att Lizzie var väldigt orolig över hur det skulle gå med dottern, som i sitt liv inte träffat några jämnåriga.


Lizzie hade alltid varit något klumpig redan som småbarn men det var sällan hon hade visat det då. Först nu när hon blivit äldre råkade hon ständigt ut för olyckor, så som att snubbla över sina egna fötter på plan mark och trillar omkull när hon öppnar garderoben. Var gång hon slog sig grät hon väldigt mycket och bara hennes mamma kunde trösta henne...
 
 
Jeremiah och Lizzie såg till att fira Lenis födelsedag på samma nöjesplats Jeremiah tidigare hade tagit Lizzie när hon var ett barn. Det var allt väldigt nostalgiskt...

 
Medan Leni tjöt till av förtjusning under sin karuselltur pratade Lizzie och Jeremiah om all den tid de hade spenderat tillsammans medan hon var barn. Inte förrän då insåg Lizzie hur mycket hon egentligen hade saknat sin pappa, men vågade inte berätta det för honom... Det var trots allt han som övergav henne.

 
Men, de var där för Lenis skull och Lizzie skulle se till att det blev en minnesvärd dag. De avslutade dagen med att grilla korv medan Leni lekte i sandlådan med ett stort leende på läpparna.

 
Leni och Lizzie sov gott den natten. Trots att hon var barn nu sov Leni fortfarande i samma rum som sin mamma, hon var nämligen väldigt rädd för mörkret och var betydligt mycket tryggare av att veta att hennes mamma var i närheten.

 
Men så fort Lizzie hade sett till att Leni låg och sov smet hon ut ur rummen och ner till sin källare. Det var dags att testa tidsmaskinen!

 
Lizzie tryckte in koden och dörrarna öppnades. Hon var väldigt nervös, men klev snart in i den lila dimman, redo att se vart hennes maskin skulle föra henne någonstans!

 
Medan Lizzie stod därinne kände hon hur hela maskinen började vibrera. Funkerade hennes tidsmaskin äntligen?!

 
Leni är nu ett barn och Lizzie, som fått mycket mer tid för sig själv, tror sig nu ha fått sin tidsmaskin att fungera! Men har den verkligen det?!
Fortsättning följer i kapitel 6.5...

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-08-16 13:28:22

Hej! Kollar din blogg varje dag men kommenterar typ alldrig, vill bara säga att man blir helt besatt av denhär legacyn!!! Bravo!! :D
Och just det... du bestämmer ju inte dethär själv men jag tycker att Lizzie måste hitta en ny pojkvän/man för Leni är ju blond som sin pappa!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela