Fox Legacy

Kapitel 6.5 - Superbatteri

Publicerad 2012-08-18 13:00:00 i Generation 6,

I förra kapitlet återupptog Jeremiah kontakten med Lizzie och han fick lära känna sitt barnbarn Leni. Lizzie testade också sin tidsmaskin för första gången, men fungerar den som den ska?
 
Lizzie stannade i tidsmaskinen ett tag, men allt hon kände medan hon stod i den lila dimman var hur det vibrerade. Det visade sig att maskinen hade kraft, men var det tillräckligt för en resa genom tiderna?

 
Efter närmare en timme gav Lizzie upp och klev ut ur maskinen. Hon var förstås väldigt besviken, men nu visste hon att det krävdes någon slags kraftfull batteri som kunde få igång maskinen ännu mer, så den blev desto mer kraftfull. Hon skulle lyckas med detta!

 
Som ett litet avbrott i Lizzies historia fyllde både Kristin och Sienna snart år. Trots de gråa håren och ålderdomen var de fortfarande lika onda som alltid och ägde i princip hela staden!

 
Dagar passerade och blev till månader, och trots att Lizzie inte riktigt lyckades få igång tidsmaskinen än såg hon till att fortsätta ge Leni den villkorslösa kärleken hon behövde för att inte bli rädd för allt. En dag fick Lizzie dessutom det tråkiga beskedet att Jeremiah hade gått bort, och trots att sorgen tyngde ner henne var det bara att fortsätta, livet går trots allt vidare.

 
Leni visade sig vara ganska social sin mammas personlighet till trots och hon älskade att åka iväg till skolan för att träffa sina vänner. Hon hade väldigt lätt för att hitta nära vänner, som om de drogs till henne på grund av hennes vänlighet. Det hände ibland att hon blev retad för att hon var så lättskrämd men de nära vännerna hon hade skaffat såg till att skydda henne i hennes mammas frånvaro.

 
Den mesta tiden Lizzie och Leni spenderade tillsammans nuförtiden, då Leni vuxit upp så pass mycket, var att träna upp hennes logik. Hon var inte ett särskilt smart barn men hon lärde sig med mycket tålamod snart hur man spelade schack.

 
Lizzie fortsatte göra sitt bästa med att försöka bygga upp ett batteri som kunde driva hennes tidsmaskin. Att skapa ett superbatteri var dock inte så enkelt som hon trodde...
 
 
Att växa upp i en så skyddad tillvaro som Leni gjorde var anledningen till att hon blev en så feg tonåring. Hon var dessutom ovanligt bunden till sin mamma och trots att hon närmade sig vuxenlivet med stormsteg hade hon svårt att gå ifrån henne. Många av hennes vänner hade börjat festa om kvällarna nu men Leni ville mycket hellre vara med sin mamma. Hon visste dock inte ännu att hennes mamma hade en hemlig källare under huset...

 
Hon var fortfarande väldigt rädd för mörkret och sov ännu i samma rum som sin mamma.

 
Leni var ju som sagt ingen för att festa men vissadagar efter skolan umgicks hon gärna med sina vänner och gjorde läxorna med dem. Vilket hjälpte henne bli duktigare i skolan, hon var ju inte så smart.

 
Hon tog dock skolarbetet på allvar och lät inte sig själv slappna av och ha kul förrän hon var färdig med läxorna.

 
En av Lenis bästa vänner hette Elisa och de hade alltid något att skratta åt. Dessutom var hon en av få som inte drev med henne genom att skrämmas och berätta läskiga spökhistorier!

 
Hon litade till och med så pass mycket på Elisa att hon vågade sover över hos henne en natt, trots att hon saknade sin mamma väldigt mycket!

 
Leni tyckte om att hitta på roliga saker med sina vänner, men trots att det var pinsamt att erkänna ville hon mycket hellre hitta på något roligt med sin mamma. Tyvärr spenderade ju Lizzie sällan tid utanför huset men lyckades sig bli övertalad av Leni att gå på bio tillsammans.

 
Leni blev allt äldre och snart närmade det sig för balen. Lizzie ville göra sin dotter glad och bestämde att de skulle träffas dagen efter på salongen ute i stan så de kunde välja ut hennes balklänning!

 
Leni stora leende gjorde Lizzie alldeles varm i hela kroppen! Åh, som hon älskade sin dotter, och att se henne så glad var hennes stora lycka!

 
Nästa dag, medan Leni var i skolan, bestämde sig Lizzie för att avsluta bygget av sitt superbatteri. Den var snart klar och monterad, och Lizzie bestämde sig för att avvakta innan hon testade den igen.
 


Men Lizzie kunde inte stoppa sin nyfikenhet - hon var ju bara tvungen att se om maskinen kunde komma igång! Hon knappade in koden och dörren öppnades hastigt... men då skedde något Lizzie inte var beredd på!!
 
 
En konstig dragningskraft fick tag i Lizzie och slet in henne! Lizzie fick precis tag i kanterna av dörren och kämpade för att dra sig ut!!

 
Men kraften som drog henne in i maskinen var oerhörd och hon orkade inte hålla sig kvar länge till. Precis innan hon lät sig sugas in, fanns det bara ett namn hon lyckades skrika ut:
"LEEENIII!!"

 
Men det var omöjligt att någon skulle höra det... Dörrarna stängdes så fort hon kommit innanför. Kvar fanns bara... tystnad.

 
Men vad är nu detta?!? Är Lizzie borta för gott?! Legacyn närmar sig sitt slut, nästa kapitel är nämligen den sista!
Fortsättning följer i kapitel 6.6...

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-08-18 21:00:04

Men kan du göra en ny legacy sen? Och länka den här?? Skulle vara kul men bara om du vill göra en till såklart!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela