Fox Legacy

Kapitel 4.7 - Andra kärleken

Publicerad 2012-07-25 13:00:00 i Generation 4,

I förra kapitlet fick Mirella reda på att hennes mamma troligen har dött under en översvämning i Shang Simla, nästan direkt efter att hon var gravid (igen!) och den natten hon började få värkar var Ralph inte där... När hon är hemma med sin nyfödda dotter får hon ett samtal om att Ralph hamnat i fängelset, för livstid! Nu är dottern, som fått namnet Sienna, ett barn och hon är inte ett gott barn...
 
Sienna skred genast till verket med sina trick och bus. Hon hade många planer och hon skulle verkställa dem alla...
 
 
Ingen kom undan dem, däribland Mirella...
 
 
...igen...
 
 
...tvillingarna...
 
 
...och ja, det blev väl mest Mirella som blev drabbad. Sienna var ännu lite rädd för att driva med sina tonårsbrorsor då risken att hon blev påkommen var större med dem.
 
 
Men vad som var det allra roligaste enligt Sienna var ju ändå när de oskyldiga blev drabbade med anklagelser! Sienna stod nöjt i ett hörn och skrattade åt sina lyckades bus.
 
 
Hon såg alltid noga till att stå på god fot med sin mamma med både kramar och pussar. Mirella misstänkte inget.
 
 
Tvillingarna insåg dock snart att de, efter att ett tag ha misstänkt varandra för allt som hänt, båda var oskyldiga och att Sienna var hjärnan bakom de hela. De konfontrerade henne, men hon rynkade bara näsan åt deras anklagelse och vände ryggen till.
 
 
Alec och Cody trodde dock småbrödrarnas ord efter att de bett om hjälp från dem. Under tiden som de spelade TV-spel diskuterade de vad som kunde göras för att avslöja Sienna.
 
 
Ovetandes om kriget som pågick mellan hennes barn höll Mirella sitt löfte om att spendera mer tid åt sig själv. Hon gick ofta till träningscentret då hon älskade att simma, det höll hennes huvud mer vaket och ett dopp var alltid lika uppfriskande.
 
 
En dag när hon var där för att simma som vanligt såg hon en ljushårig man simma vid sidan om. De råkade få ögonkontakt men Mirella blev generad och vände snabbt bort blicken igen. Det var alldeles för tidigt för henne att leta efter någon.
 
 
Sienna fortsatte vara elak och dum bakom ryggen på sin familj. Vissa nätter cyklade hon ut för att hitta på bus medan alla andra låg och sov. Hon tyckte också om att utmana sig själv på grund av sin våghalsighet och tog turer till begravningsplatsen på jakt efter spöken.
 
 
En dag kom Alec och Cody på en lösning som kunde få Sienna att bli tagen på bar gärning. Det krävde dock att tvillingarna blev tonåringar, vilket de ju ändå skulle bli dagen efter.
 
 
Tvillingarna växte snart upp till att bli två ganska snygga killar, redo att sätta planen till verket.
 
 
Det var bestämt att de båda skulle kasta ägg på grannens dörr, och springa iväg just när Sienna gick förbi så hon skulle få skulden. Sienna tog alltid den vägen när hon skulle till skolan och de var helt säkra på att planen skulle lyckas. Vilhelmina, som grannen hette, var en sur, tjock kvinna som verkade hata allt och alla här i världen. Så pojkarna plockade fram lite ägg från kylen och smög fram till grannens dörr. 
 
 
Precis som planerat gick Sienna just förbi och grannen tog tag i hennes tröja och släpade in henne innanför ytterdörren. Hon gav henne en rejäl utskällning och krävde att Sienna skulle städa upp efter sig omedelbart!
 
 
Men vad pojkarna inte anade var att Vilhelmina faktiskt var en god vän till deras mamma, de hade gått i skolan tillsammans och kände varandra sedan långt tillbaka! Så när Vilhelmina ringde upp Mirella var hon där på plats och Mirella försäkrade henne om att Sienna var en väldigt snäll flicka och aldrig skulle hitta på något sådant! 
 
 
När Vilhelmina lugnat ner sig kunde hon erkänna att hon faktiskt aldrig såg vem det var som slängt äggen. Mirella hade däremot en aning och sa att hon skulle se till att skicka dit de riktiga bovarna att städa upp.
 
 
Sienna kunde inte annat än älska hur det hade visat sig att hennes brödrars plan misslyckats, ordentligt!
 
 
Mirella gav Joshua och Shawn en rejäl utskällning innan hon skickade iväg dem att tvätta Vilhelminas dörr. Medan Joshua gjorde vad han kunde för att få dem att låta oskyldiga verkade Shawn riktigt chockad över att deras plan hade misslyckats.
 
 
Sienna älskar ju som sagt att se andra plågas...
 
 
För att slippa den mesta draman som uppstod mellan hennes stora barn fortsatte besöka poolen och en dag när Mirella skulle gå för att duscha klev den blonda mannen mannen upp ur bassängen direkt efter och gick fram för att prata med henne. Mirellas hjärta slog fortare, hon var kanske redo ändå?!
 
 
Han visade sig vara ganska mycket av en pratkvarn, och det var mycket Mirella lyckades snappa upp, däribland att hans namn var Kyle Lehmann och att han hade förmågan att pladdra på väldigt mycket när han var nervös!
 
 
Mirella tyckte han var väldigt söt i sitt snäll och såg inte alltför illa ut så hon gick med på en dejt. Det kunde inte skada att se vad detta kunde leda till!
 
 
Sagt och gjort, de gick på några dejter och snart fann Mirella fullkomligt nerkärad. Hon hade fått lära sig en del om Kyle, så som att han arbetade som tränare åt ett knattelag i fotboll och att han hade en dotter som hette Kristin i samma ålder som Sienna. De hade flyttat hit till staden ganska nyligen efter att Kristins mamma gått bort och Mirella var den första som hade lyckats fånga hans blick.
 
 
De kom så bra överens att de bestämde sig för att låta barnen träffas, vilket de skulle göra under en picknik. När barnen fick reda på det var de inte alltför glada, särskilt inte de två äldsta då de hade minnen kvar av sin pappa och visste inte om de var riktigt redo för att ersätta honom med en ny fadersfigur. Men de accepterade då de visste hur lycklig deras mamma hade blivit på grund av Kyle, och för att de älskade henne förstås.
 
 
Sienna var i full färd med att upptäcka vilka egenskaper som den blonda, söta Kristin Lehmann besatt, men fann henne genast tråkig då hon la märke till hennes förkärlek för rosa. Sienna hatade rosa.
 
 
Hon fick däremot stå ut med den rosaälskande Kristin då det visade sig gå väldigt bra mellan deras föräldrar. Mirella fann sin andra kärlek här i livet men hade denna gången inga planer på att varken gifta sig eller skaffa barn, vilket lät bra för Kyles del. Han flyttade in och flickorna skulle bli tvungna att dela rum...
 
 
En sen kväll satt pojkarna utomhus i familjens trädgård och hängde. De klagade mycket om situationen de hamnat i, med de två nyinflyttade personerna, men också om hur illa de tyckte om Sienna och ville komma på något att stoppa hennes hemska bus som ständigt pågick utan att deras mamma la märke till det.
 
 
Shawn var den som kom med de flesta förslagen och brödrarna lyssnade intressant på. De skulle göra vad som helst så att deras mamma kunde se Sienna för vad hon verkligen var, vilket var ond!
 
 
Vad de inte visste var att det var någon som stod bakom hörnet och hörde allt de viskade om...
 
 
...och hon var inte så snäll som alla verkade tro!
 
 
Kristin såg genast till att kalla till sig Sienna och hon satte sig nyfiket ner, undrade vad det var som var så viktigt för Kristin att berätta.
 
 
Då berättade Kristin allt hon hade hört, alla planer som Siennas brödrar hade börjat fundera på. Då upptäckte Sienna att det fanns en egenskap hos Kristin som hon gärna höll dold, vilket var elak! Det var kanske inte lika hemskt som att vara ond, men en bit på vägen.
 
 
Sienna, som hade stora planer inför framtiden som en härskarinna av ondska, hade inget emot några kompanjoner. Kristin skulle få äran att bli hennes första, och deras första uppdrag tillsammans skulle vara, att besegra de hemska brödrarna!
 
 
Den onda Sienna är inte barmhärtig, särskilt inte nu när hon skaffat sin nya kompanjon, nyinflyttade Kristin Lehmann!
Fortsättning följer i kapitel 4.8...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela