Fox Legacy

Kapitel 4.1 - Den rätta... redan?!

Publicerad 2012-06-10 15:53:07 i Generation 4,

Detta är första kapitlet som följer Mirella - Fox familjens fjärde arvtagare! Mirella har nyss blivit tonåring och närmar sig vuxenvärlden och allt vad det innebär att vara arvtagaren med småsteg!

Mirella fann det ganska jobbigt att bli äldre, då hon med sin något barnsliga personlighet längtade tillbaka till barndomens oskyldighet och nöjen. Precis som med hennes systrar blev kraven högre, om inte mer, då hon stod på tur att ta över "tronen" efter sin mamma. Men hon gjorde det som krävdes av henne och det blev långa nätter med näsan i böcker, drunknande i kunskap som sades vara viktigt för hennes framtid.



Barnsligheten fick hon utlopp för tillsammans med sin syster - Ellinor var, trots att det var sällan folk trodde de var besläktade, hennes bästa syster och bästa vän! Så fort de fick tillfälle (dvs så fort Ho Sung vände ryggen till), kunde de åka waterslide eller ha tävlingar, som att hålla andan länge i familjens pool.



Men det fanns en sak Mirella inte uppskattade hos Ellinor och det var att hon ständigt gick och bytte pojkvänner. Hon fick ständigt höra sin syster klaga om hur alla killar i deras ålder var omogna och oförmögna att ta saker på allvar. Mirella kunde oroade sig ständigt över att Sonja eller Ho Sung skulle få reda på detta om deras dotter...



Stephanie var oftast i sin egen lilla värld då hon ständigt tänkte på djur. Hon lade inte mycket märke till sina systrar och då hon närmade sig tid för sin examen hade hon inte riktigt tid att bry sig heller. Många hade så småningom lärt sig att Mirella och Ellinor var helsystrar men i princip ingen visste att Stephanie ingick i syskonskaran. De liknade trots allt inte varandra mycket, den ena helt lik pappan, medan den andra är helt lik morfadern, och tredje en mix av sina föräldrar!



En dag hade Ellinor bestämt dejt med en äldre man, och trots att hon inte blivit tillfrågad följde Mirella med. Hon var förstås orolig över sin syster. De sade åt sina föräldrar att de skulle på en liten fest hos en gemensam vän, deras pappa var förstås helt emot det men Sonja tyckte det lät som en trevlig grej och gav dem tillåtelse. Mirella hatade att ljuga... men hon ville samtidigt inte svika sin syster!



Mirella skulle dock inte ångra sitt beslut, för det var då hon såg Ralph för första gången...



Mirella kände att hon bara var tvungen att lära känna honom och gick stadigt fram! Aldrig tidigare hade hon känt sig så modig! De pratade en del, och hon var så glad över att ha fått träffa honom. Hon kunde nästan känna dragkraften mellan dem!



Mirella fann sig själv le brett åt varenda ord han sade och undrade om det var så det kändes att vara förälskad! Hon blev nästan ledsen när det var dags för dem gå hemåt men de utbytte telefonnummer i alla fall och hon såg fram emot att höra något från honom.



Nästa dag var det dags att fira Stephanies födelsedag, Mirella fann det dock svårt att fokusera på firandet och tänkte på Ralph. När skulle han höra av sig?



Stephanie utvecklade egenskapen äventyrlig och först nu vågade hon berätta om sina framtidsdrömmar - hon ville resa världen runt och hjälpa hemlösa och sjuka djur! Ho Sung och Sonja hade inte mycket till val än att stödja hennes drömmar, och hon gav sig av redan morgonen efter, utan att delta på sin egen examensfest.



En kväll när Mirella gjorde sig redo att gå till sängs fick hon ett sms - det var från Ralph! Han frågade om hon hade lust att ses en stund. Då båda föräldrarna sov förberedde sig Mirella för att möta honom och smög sedan ut.



Ralph mötte upp henne vid ytterdörren och när hon såg honom började benen ofrivilligt darra! Hon hade inte ens insett själv hur nervös hon var...



Ralph verkade riktigt glad över att se Mirella och när hon insåg det kunde hon slappna av lite mer. Han frågade om hon ville gå en runda, vilket hon accepterade. Men hon kunde inte låta bli att slänga en nervös blick bakåt, ifall hennes föräldrar skulle få syn på henne.



De satte sig på gräset i en tom park och pratade om allt mellan himmel och jord. Mirella berättade om nervositeten inför att vara arvtagaren och kraven som ställdes på henne... Hon lärde också känna till Ralph bättre, han visade sig vara familjeinriktad då han själv vuxit upp utan någon annan än sin mamma och önskade sig en stor familj. Annat än det sade han sig inte ha några större drömmar men hoppades finna dem snart.



Den sista stunden under deras möte låg de ner på det mjuka gräset och stirrade upp mot natthimlen. Mirella trodde hon drömde just då, men insåg snart att det tyvärr var dags att återvända till verkligheten.



Dagen därpå träffade Mirella någon hon kände igen från familjealbum därhemma - det var Arwin! Trots att han var äldre bror till hennes mamma såg han inte alls gammal ut.



När Mirella frågade efter hans hemlighet att kunna se så ung ut trots sin ålder, svarade han träning. Hon lovade att lägga det på minnet.



Mirella fortsatte möta Ralph i hemlighet, särskilt efter skolan. Hon hade inte berättat för någon om deras relation, men Ellinor var inte dum heller.



Ellinor visste att Mirella höll något hemligt från henne och lyckades få det ur henne under en av deras nästan dagliga simturer i poolen. Ellinor gillade att Mirella "äntligen" gått och skaffat sig en pojkvän, särskilt då hon misstänkte att hon skulle börja känna sig ensam när Ellinor skulle ta examen dagen därpå.



Som förväntat tog Ellinor examen nästa dag vilket firades av hela familjen med picknik ute i skogen.



Nu när Ellinor äntligen var ungdom kunde hennes föräldrar inte längre styra över henne och hon gick och tog på sig precis de kläder hon önskade. Mirella visste hur deras pappa skulle reagera på hennes klädval i förväg och varnade Ellinor, men det struntade hon i!



Ho Sung blev förstås rasande när han fick syn på henne, och Ellinor blev rasande på grund av hans reaktion. Det blev ett stort bråk då de verkligen stod och skrek på varandra och då Sonja var på jobbet fanns där ingen som kunde stoppa dem. Mirella kunde inte göra annat än att kika ut på dem genom dörren...



Efter att ha stormat iväg från varandra av ren ilska kom Ellinor fram till Mirella och uttryckte sin ilska över faderns beteende.



Mirella kände att hon inte hade något annat val än att stötta sin syster, oavsett hur mycket hon älskade sin pappa. Men i detta fall tyckte hon att han gjorde fel som reagerade som han gjorde, även om hon aldrig hade vågat säga det rakt ut till honom.



När Sonja kom hem lyckades hon lugna ner Ho Sung men ilskan för far och dotter låg fortfarande i luften. Så länge Sonja var där vågade dock ingen av parterna göra något åt varandra. Ellinor började däremot träffa en man som hon visste att hennes föräldrar inte skulle godkänna på grund av hans mystiska, nästan lite onda, aura. Men det var det Ellinor tyckte var så lockande med honom och brydde sig som vanligt inte om vad andra skulle tycka.



Mirella träffade Ralph ganska ofta och ju längre tid som gått som de varit tillsammans desto vågligare blev dem. Även om de ännu inte kommit till sin första kyss kramades de en del och höll händerna öppet.



Dessutom vågade de ge sig ut på dejter med öppet nu och gav sig ibland ut på karaoke. Trots att de båda var tondöva tyckte Mirella det var härligt att stå på scen tillsammans med sin kärlek, oavsett hur mycket öronen plågades av varandras sångröster...



Deras mamma tvillingsyster Andrea hade däremot mycket att tycka till om och ville inte låta öronen plågas alls... Tummen ner var väl ungefär vad Mirella tyckte om hennes ögonplågande klädstil.
(Ralphs min säger dessutom allt: "Menar du allvar att du är släkt med henne?!?")



Kommer Ellinor och Ho Sung sluta fred med varandra? Och hur långt kommer Mirella och Ralph komma i sin relation?
Fortsättning följer i kapitel 4.2...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela