Fox Legacy

Kapitel 3.7 - Efter lugnet kommer ALLTID stormen...

Publicerad 2012-05-25 18:08:35 i Generation 3,

I slutet av förra kapitlet föddes Fox-parets tredje dotter, och Sonja hoppas innerligt att det är hon som kommer kunna bli arvtagaren!

Sonja var oerhört glad över att det fanns en sådan fin stämning bland sina döttrar, som var lugna och tacksamma för även de minsta av sakerna. Hon kunde själv inte riktigt förstå att hon hade lyckats så bra! Men hon hade alltid i baktankarna att det oftast när det väl var lugnt inom familjen, var något hemskt på väg att hända...



De njöt ofta av sin trädgård i solen, medan Amelia stannade inne för att ta hand om minstingen Mirella.



En natt när allt verkligen kändes bra, var Amelia ute i trädgården för att pyssla lite i trädgården i den svala luften. Det var då hon kände som att hon svävade och allt blev plötsligt suddigt. Det var dags, det var nu hon skulle gå över till den andra sidan, där hennes mor (och Natanael, vilket var något hon smått fruktade) befann sig!



I mörkret gick Amelia bort, något familjen fick reda på först morgonen efter...
Vila i frid, Amelia Fox, arvtagare inom generation två



Det första Sonja gjorde, efter att chocken av hennes mammas bortgång var över, att leta reda på sin pappa Gregorio. Det tog ett bra tag men hon var på rätt spår och han svarade med sitt namn. Sonja snyftade till när hon berättade för honom vad som hade hänt. Det var tyst ett bra tag, men Sonja kunde höra honom gråta... Han avslutade samtalet med ett förlåt, och stängde sedan av.



Amelia hade precis innan sin bortgång avslutat en målning, som blev den mest värdefulla hittills. Hon hade blivit en väldigt känd konstnär och det var många som ville åt hennes sista målning. Men Sonja bestämde sig för att behålla den, och lät hänga den på väggen.



Amelias bortgång satte förstås spår i Sonja men hon var tvungen att fortsätta med vardagslivet, för sina döttrars skull. Det var snart Mirellas födelsedag, och det blev glädjebesked för henne, då flickan hade samma röda hårfärg som henne! Äntligen skulle Sonja få börja arbeta igen!



Sonja pratade kort med Ho Sung och förklarade att det var bäst att de slutade skaffa barn, även om hon visste att han gärna velat ha en son. Men då gav hon honom arbetet som en anledning. Nu när Amelia inte tjänade in pengar till familjen längre behövde de en till som jobbade, Ho Sungs inkomst räckte inte långt nämligen... Med ett leende på läpparna gav sig Sonja sig iväg till jobbet!



Mirella och Ellinor fann mycket glädje i att leka tillsammans. Men utan Amelia där att hjälpa till med omsorgen av de små var kraven högre ställda på Sonja.



Turligt nog var det snart dags för Ellinor att fylla år! Hon visade sig älska färgen rosa och när hon bestämde vilken färg hennes kläder samt nya säng skulle vara, blev svaret självklart.



Även Binta och Merlin hade sina födelesedagar den dagen! Merlin var förstås inte sen med att lägga in en stöt på vackra Binta...



...och därför var det inte mycket förvånande att de snart upptäckte att Binta blivit dräktig! Familjen såg fram emot att ha små kattungar i hushållet.



Efter Ellinors födelsedag blev hon och Stephanie goda vänner, och fnissiga sådana. Ho Sung ville gärna bli delaktig i deras skrattmoment men när de förklarade vad som var så roligt kunde han inte förstå. Han skulle nog aldrig kunna förstå sig på sina små flickor men älskade dem gjorde han ändå!



Han älskade dem så pass mycket att han ville det bästa för dem i framtiden och alltid såg till att de gjorde sina läxor ordentligt. Sonja såg att de kunde tycka att han var något kvävande ibland men då hon visste att han inte menade något illa lät hon det vara.



På kvällarna efter att Sonja kommit hem brukade hon ha ensamtid med Mirella och gå ut på promenader, tills dottern somnade. Det var väldigt mysigt och svalt i mörkret och Sonja kände att hon kunde tänka som bäst då.



Tiden flög förbi och det var snart dags för ytterligare en födelsedag inom hushållet! Stephanie skulle börja högstadiet och blev därför en tonåring! Hon hade verkligen fått sina drag från sin pappas sida och liknade sin faster Sun Young en hel del. Då Stephanie spenderat en hel del tid med familjens katter samt granndjuren utvecklade hon egenskapen djurälskare.



Efter att Stephanie fyllt år blev Ho Sung desto tuffare. Han såg till att hon inte bara höll sin fysik i form utan logiken likaväl! Då Stephanie var väldigt snäll sade hon inte ifrån fast hon tyckte det var oerhört jobbigt...



Med hjälp av god uppfostran lärde sig Mirella att gå och tala, och nu var hennes födelsedag nära!



Sonja kände snart av att hon började bli äldre nu, med en tonårsdotter och allt. Då rynkorna började bli synliga bestämde hon sig att det var dags att anpassa sig efter sin nya ålder och skaffade ny frisyr och klädstil.



Dagen därpå hörde de ett fruktansvärt jamande i barnrummet - det var dags för Binta att föda sina kattungar!



Amelia har gått bort och Sonja börjar bli äldre... det börjar alltså närma sig slutet på generation tre och snart står Mirella i fokus! Dessutom väntar en andra generation... av katter! Hur många ungar kommer Binta få?!
Fortsättning följer i kapitel 3.8...

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela